top of page

Het attest animator.

Wij raden onze animatoren sterk aan om deel te nemen aan een animatorcursus. Wij verwijzen iedereen graag door naar onze koepelorganisatie de "VDS" (Vlaamse Dienst Speelpleinwerk). Zij bieden allerlei cursussen aan. De meeste mensen van ons team deden hun cursus bij de VDS, het was een leerrijke en een niet te vergeten ervaring. Je leert niet enkel veel op zo'n cursus, maar je maakt ook enorm veel plezier! 

Wat is nu zo'n cursus?

Je bent 6 dagen van huis. Tijdens die 6 dagen leer je enorm veel bij. Je wordt klaargestoomd om een echte top-animator te worden.

Wat kost zo'n cursus?

Je betaalt 210 euro, verblijf met overnachting, maaltijden, begeleiding, verzekering en evaluatiemoment inbegrepen. Na de cursus dien je, je bewijs van deelname in bij ons op het speelplein. Wij zorgen dat het bewijs correct ingediend wordt bij de gemeente. Na het indienen krijg je 50 euro terug van de gemeente. Speelabeke stimuleert graag de animatoren en betaalt daarom ook 50 euro van je cursus terug. Dus op het einde van de rit betaal je zelf nog 110 euro. Jongeren die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming, betalen bij de VDS maar de helft van de prijs.

Wat na de cursus?

Om te kunnen slagen en het attest "animator" te ontvangen, moet je eerste stage lopen. Dat kan bij ons op het speelplein. Kies je ervoor je stage bij ons te volgen, dan krijg je een stagebegeleider toegewezen. Deze persoon zal je met raad en daad bijstaan tijdens je stage. Vinden wij dat de stage goed verlopen is, dan krijg je een positieve beoordeling en ben je geslaagd. 

 

Na de stage moet je nog naar een evaluatiemoment van de VDS. Dat is een dag waarop je enkele uren vorming volgt en een coachingsgesprek hebt met iemand van de VDS. Na deze dag kan je elk moment je attest animator verwachten.

Onze mening

Gewoon doen!  Wij proberen elk jaar een groep animatoren te overtuigen om op cursus te gaan. Het is een leuke en nuttige ervaring! Een attest animator staat nooit slecht op je CV wanneer je solliciteert.

Dit is een pagina geschreven door Speelabeke. Voor 100% juiste informatie verwijzen wij u graag door naar de website van de VDS. https://www.speelplein.net/ 

 

Enkele nuttige links binnen de website van de VDS: 

 

www.speelplein.net/cursusanimator

www.speelplein.net/stage

www.speelplein.net/evaluatiemoment

www.speelplein.net/attest

bottom of page